Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cioclea către Ghimpu: Informațiile solicitate sunt de natură personală

© Sputnik / Мирослав РотарьСерджиу Чокля, Президент НБМ
Серджиу Чокля, Президент НБМ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a dat un răspuns solicitării liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a cerut recent să i se dea lista celor care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci devalizate: Banca de Economii, UniBank și Banca Socială.
Cioclea către Ghimpu: informațiile solicitate sunt de natură personală

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a declarat că a luat act de solicitarea lui Mihai Ghimpu, iar Banca Națională a Moldovei este în căutarea unei modalități de a oferi mai multe informații privind lista celor care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci devalizate, întrucât legea nu permite desecretizarea unor astfel de informații pentru că aceste date sunt cu caracter personal.

"Noi am avut în trecut această solicitare a lui Mihai Ghimpu. La acel moment, răspunsul nostru a fost că legea nu ne permite să comunicăm aceste date: ele sunt de natură personală și legea ne interzice să le facem publice. Acum înțeleg că există un interes public, și nu doar din partea PL, dar și din partea publicului", a declarat guvernatorul Băncii Centrale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0