Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: S-a terminat cu proiectul uninominal al democraților

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat acum câteva minute în cadrul unui briefing că votul de azi din Parlament este o victorie a socialiștilor și a întregii societăți, ce constă în faptul că în țara noastră Parlamentul nu va fi ales în baza sistemului uninominal

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Președintele a declarat că, la modul practic, proiectul democraților a fost deturnat, iar dacă va fi promovat sau nu sistemul electoral mixt pentru alegerea Parlamentului depinde de avizul Comisiei de la Veneția, care se va pronunța asupra acestui subiect în luna iunie.

„Săptămâna viitoare vin primii experți ai Comisiei de la Veneția. În iunie vom avea un aviz pozitiv sau negativ. În ambele cazuri avem de câștigat. Dacă va fi aviz pozitiv, vom avea votul mixt, propus de președinte și de socialiști. Daca va fi negativ, va rămâne sistemul actual", a declarat Igor Dodon.

În opinia lui, fie că va fi un sistem mixt, fie va fi păstrat actualul sistem de alegere a Parlamentului, ambele sunt bune.

„Victoria mare de azi este că nu va fi votul uninominalul al democraților. Succesul de azi al președintelui și al societății este că am deturnat intenția democraților de a introduce votul uninominal", a ținut să sublinieze Igor Dodon.

Președintele i-a felicitat pe cetățeni cu ceea ce a numit el „victoria din Parlament".

„Nu a fost simplu. A fost necesar să merg și eu azi în Parlament, din cauza acestor introduceri spontane pe ordinea de zi, când au venit atâtea delegații în țara noastră", amai subliniat șeful statului.

El a mai menționat că i se parte important faptul că „în ajunul Zilei Victoriei a obținut acest succes".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0