Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertisment: în Moldova începe invazia țânțarilor și căpușelor

© AFP 2024 / Luis RobayoКомар
Комар - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru că este cald ca și vara și țânțarii și căpușele au devenit agresive, este bine să fim atenți la sfaturile medicilor cum să ne protejăm de insectele periculoase

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Perioada virozelor este pe sfârșite, în schimb vine cea în care se activizează țânțarii și căpușele.

Locuitorii Moldovei trebuie să aibă grijă de propria sănătate. În special, oamenii trebuie să fie precauți atunci când se află în sânul naturii sau când îngrijesc de animale. Specialiștii recomandă ca îngrijitorii de animale să nu ia cu mâinile goale căpușele atunci când curăță animalele, ci să aplice preparate speciale eficiente în combaterea acestor insecte.

Исследование клещей в паразитологической лаборатории - Sputnik Moldova
Atenție la căpușe. O simplă mușcătură îți poate pune sănătatea în pericol

Șefa Secției Reanimare de la Spitalul de Boli Infecțioase din Capitală „Toma Ciorbă", Galina Chiriacova, spune că, pentru a evita înțepăturile de căpușă, este necesar să porți haine care să-ți acopere tot corpul, astfel încât aceste insecte să nu poată pătrunde la piele.

"Căpușele răspândite în Moldova îi pot infecta pe oameni cu borelioză, boala Lyme", a adăugat Chiriacova.

Ea a accentuat că, în scopul protejării oamenilor și a animalelor împotriva căpușelor, serviciile sanitare tratează cu soluții speciale spațiile publice și parcurile.

Medicul recomandă ca, în cazul în care ați fost înțepat de o căpușă, nu încercați dvs. să o scoateți, ci să vă adresați cât mai urgent la un specialist, deoarece, chiar dacă reușiți să scoateți singur căpușa, este posibil ca o parte din corpul ei să rămână sub piele, ceea ce poate provoca o inflamație, chiar dacă ați scăpat de borelioză.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0