Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prognozele meteorologilor, schimbătoare ca vremea de primăvară

© Sputnik / Evghenii PanasencoВесна
Весна - Sputnik Moldova
Abonare
Deși în prima jumătate a zilei de ieri meteorologii spuneau că săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi mult mai scăzute decât cele pe care le avem în ultimele zile, ulterior aceștia au venit cu o prognoză mai "optimistă"

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Astăzi vom avea cea mai caldă zi din această primăvară, cel puțin asta prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

În raioanele de nord se vor înregistra valori termice cuprinse între 22 — 25 de grade, la centru vor fi 23 — 26, iar în sudul țării maxima va atinge 27 de grade. Vor fi confortabile și temperaturile nocturne — aproximativ 12 — 14 grade Celsius.

Vremea își va păstra aceleași caracteristici și în zilele următoare.

Дождь - Sputnik Moldova
Vremea în următoarele trei luni în Moldova și România. Vom avea o vară rece?

Pentru duminică, meteorologii prognozează o scădere ușoară a maximelor termice, cu aproximativ două grade.

Totodată, în nordul și centrul țării, duminică sunt așteptate ploi cu descărcări electrice, care se vor extinde luni și în zona de sud.

Dacă în prognoza anterioară meteorologii prevedeau o răcire simțitoare a vremii la începutul săptămânii viitoare, până la temperaturi de 10 — 13 grade în nordul țării și 12 — 15 în sud, ulterior aceștia "au mai adăugat" grade în termometre, astfel că luni, se pare, maximele diurne vor oscila în țară între 16 și 18 grade, urmând să crească ușor în zilele următoare.

Potrivit datelor Serviciului de meteorologie, cea mai călduroasă zi de 4 mai a fost înregistrată în 2012, când mercurul din termometre a urcat până la valoarea de 30,7 grade Celsius, iar cea mai rece — în 1914, când au fost doar +1,7 grade.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0