Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În timp ce Moldova sărăcește, numărul milionarilor crește

© Photo : Serviciul Fiscal de StatНалоговый кодекс
Налоговый кодекс - Sputnik Moldova
Abonare
Fiscul a încheiat procesul de primire a declarațiilor pe venit de la persoanele fizice și juridice.

CHIȘINĂU, 4 mai —  Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat a încheiat oficial procesul de primire a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit de la persoanele fizice.

Anul acesta, autoritățile au decis să vină în ajutorul cetățenilor și au prelungit termenul de prezentare a actelor cu privire la impozitul de venit. Astfel, ultima declarație a fost depusă nu la 31 martie, ca în anii precedenți, ci la 30 aprilie.

fisc - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Precizare importantă de la Fisc cu privire la prezentarea declarației pe venit

Totodată, și-au declarat veniturile și milionarii moldoveni. Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat, în 2015 în Moldova au fost 358 de persoane care au prezentat declarații pe venit ce depășeau un milion de lei (cu 44 de persoane mai mult decât în anul 2014).

Suma veniturilor acestora a constituit 899,52 milioane de lei, din care 99,69 milioane au fost achitate ca impozit. Câți milionari vor fi oficial în 2016 vom afla foarte curând, când Serviciul Fiscal va face totalurile actualei campanii de colectare a declarațiilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0