Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

George Soros primeşte o nouă lovitură în Europa

© AFP 2024 / STAN HONDAGeorge Soros
George Soros - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Ungaria a decis închiderea unei universităţi finanţate de George Soros, miliardarul american primeşte o nouă lovitură, de data aceasta din partea Poloniei.

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Fundația Batory din Varșovia, responsabilă cu distribuirea unei părţi din suma de 809,3 milioane de euro (882 milioane de dolari) pe care Norvegia intenționează să le ofere Poloniei până în 2021 pentru reducerea disparităților economice și sociale, se teme că va fi lipsită de fonduri, potrivit Bloomberg.com

Polonia vrea ca partea de bani destinată construirii societății civile să fie gestionată de o entitate de stat, a declarat vicepremierul Piotr Glinski luna trecută. Norvegia solicită ca banii să fie transmişti de către un organism independent.

Actorul Florin Zamfirescu - Sputnik Moldova
Societate
Actorul naționalist Florin Zamfirescu îl demască pe Soros și sodomia europeană

Această acţiune ar reprezenta un nou atac la adresa lui Soros în regiune, după ce guvernul Ungariei, ţara natală a lui Soros, şi-a afirmat intenţia de a închide o universitate de la Budapesta finanţată de miliardar.

Partidul de guvernământ din Polonia a intrat în conflict cu Uniunea Europeană privind ideea de stat de drept, liderul Jaroslaw Kaczynski lăudându-l în repetate rânduri pe premierul maghiar Viktor Orban pentru faptul că urmărește interesele țării sale în interiorul UE.

Fundaţia Batory s-a ocupat de alocarea fondurilor norvegiene începând cu 2014, furnizând peste 130 de milioane de zloturi (34 milioane de dolari) către 667 de grupuri. Printre organizaţiile non-guvernamentale care au beneficiat de aceste fonduri sunt şi organizații care promovează egalitatea de gen și drepturile LGBT.

De la preluarea puterii în 2015, Partidul Lege și Justiție a urmărit să reinstaureze valorile tradiționale catolice, unele dintre acestea fiind în contradicție cu politicile promovate de grupurile progresiste.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0