Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA l-a reținut pe șeful filialei Drochia a „Gărilor și Stațiilor Auto"

© Sputnik / Miroslav RotariОбыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука
Обыски в кабинете министра транспорта  Юрия Киринчука - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful filialei Drochia a ÎS „Gările şi Staţiile Auto" a fost reținut de ofițerii CNA și de procurori, a anunțat serviciul de epresă al CNA

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Sursa oficială a precizat că bărbatul este bănuit de corupere pasivă.

„Potrivit informațiilor preliminare, sistematic, funcționarul ar fi pretins și primit mijloace bănești ce nu i se cuvin, între 400 și 600 de lei zilnic, pentru cele circa 30 de curse care tranzitează autogara din or. Drochia, pentru a nu le crea administratorilor acestora probleme în activitate", afirmă ofițerul de presă al CNA.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă cere ca CNA să ancheteze străinii implicați în contractul parcărilor

Instituția mai informează că „schema era intermediată de un controlor, care ducea o evidență strictă a celor care achitau sau nu banii. Sumele primite variau în funcție de zilele săptămânii și de cursele suplimentare introduse".

Cazul a fost documentat timp de o lună. Totodată, unsprezece cazuri de livrare a banilor au fost efectuate sub controlul organului de urmărire penală al CNA, în care cei doi colectau mijloace bănești de la conducătorii auto.

Suspectul a fost prins în flagrant delict în biroul de serviciu. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este deținut în izolatorul de urmărire penală al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

CNA a pornit o cauză penală în temeiul art. 324 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 de unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0