Cutremur puternic în Vrancea, resimțit la Chișinău

© Flickr / °FlorianСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
În această dimineaţă, la ora 08:59, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzau, s-a produs un cutremur destul de puternic, anunţă Institutul Naţional de Fizica Pământului.

CHIȘINĂU, 3 mai — Sputnik. Cutremurul care a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Buzau, la ora 08:59, a avut magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter, fiind fixat la adâncimea de 133.6 km.

Potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea urmatoarelor oraşe: Nehoiu (26km), Covasna (45km), Întorsura Buzăului (53km), Buzău (55km), Mizil (56km).

© Photo : infp.roActivitate seismică în România, captură ecran
Activitate seismică în România, captură ecran - Sputnik Moldova
Activitate seismică în România, captură ecran

Anul acesta, cel mai puternic cutremur a fost pe 8 februarie în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter.

Institutul Național de Fizică a Pământului din România a înregistrat duminică, în sudul Moldovei, un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe Richter.

Epicentrul a fost fixat în perimetrul satului Moscovei din raionul Cahul, la adâncimea de 10 kilometri. În dimineața aceleiași zile, mișcări tectonice similare s-au produs și în județul Buzău, România. Magnitudinea acestora a constituit 2,9 grade.

„Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite: În ziua de 30/04/2017 la ora 13:46:27(ora României) s-a produs în Republica Moldova un cutremur cu magnitudinea 2 pe scara Richter, la adâncimea de 10km", se menționează pe site-ul infp.ro.

Moldova, în special partea ei sudică, este aproape de epicentrul european de cutremure — partea de este a Munților Carpați (zonele Vrancea, Buzău). Distanța dintre Moldova și sursa cutremurelor este de aproximativ 150-200 km.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0