Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție șoferi! Guvernul a dat ”undă verde”: puteți circula cu 110 km pe oră

© Sputnik / Miroslav RotariГлава МВД Александр Жиздан
Глава МВД Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat modificări şi completări la Regulamentul circulaţiei rutiere.
Atenție șoferi! Regulamentul circulației rutiere a fost modificat

Modificările se referă la elemente noi de semnalizare rutieră, viteza de deplasare în localităţi şi în afara acestora, pe unele porţiuni de drum.

Astfel, viteza maximă admisă pentru autovehicule destinate transportului de încărcături periculoase, cu masa şi/sau gabaritul depăşite, este de 40 km/h în localităţi şi de 70 km/h în afara acestora. Pe anumite porțiuni de drum, șoferii vor putea circula cu 110 km/h și nu cu 90 km/h ca până acum.

În cazul precipitaţiilor abundente, ceaţă sau când drumurile sunt acoperite de gheaţă, polei, zăpadă, viteza maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie mai mică cu cel puţin 20 km/h decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Potrivit ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, ajustarea normelor vor determina participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie, să manifeste în timpul deplasării o atenţie sporită la indicatoarele rutiere, marcajul rutier, la semnalele agentului de circulaţie şi să fie ghidat în permanenţă de responsabilitatea faţă de alţi participanţi la trafic.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0