Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Taximetriștii, chemați să dea socoteală după ce i-au jecmănit pe moldoveni

© Sputnik / Алексей Куденко / Trecere la banca de fotografiiРабота таксомоторного парка
Работа таксомоторного парка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Oamenii legii i-au reținut pe mai mulți responsabili din administrația firmelor de taxi

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP, efectuează percheziții în 30 de locuri din Capitală la câțiva agenţi economici care gestionează mai multe agenţii de taxi. Mai multe persoane au fost sunt reținute.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
Ultimul răcnet al inovațiilor, acum și în microbuzele maxi-taxi din Chișinău

În cadrul urmăririi penale, oamenii legii au stabilit că, în perioada 2014-2016, unele agenţii de taxi au prejudiciat bugetul public național cu aproape 15 milioane de lei. Aceștia includeau în documente contabile, fiscale şi financiare date denaturate privind veniturile şi cheltuielile, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

Persoanele care se fac vinovate de aceste infracțiuni riscă pedeapsă cu închisoare de până la șase ani sau cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0