Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marine Le Pen vrea să înlocuiască Uniunea Europeană cu o altă structură

© Photo : Rex FeaturesMarine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014
Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
Marine Le Pen propune înlocuirea Uniunii Europeană cu o alianță europeană a statelor naționale suverane

CHIŞINĂU, 2 mai — Sputnik. Candidatul pentru funcția de președinte al Franței din partea Frontului Național, Marine Le Pen, a declarat la postul de radio Europe 1 că și-ar dori să înlocuiască Uniunea Europeană cu o Alianță europeană a unor state libere și suverane.

„Sunt europeană însă nu îmi doresc această structură politică care se numește Uniunea Europeană, ce a deviat în totalitate. Atunci, poate vom găsi o altă denumire pentru această Europă a națiunilor și cooperării… Spre exemplu Alianța Europeană, care va permite țărilor să se unească în proiecte care nu contravin intereselor lor naționale, pentru că cea mai mare problemă a UE reprezintă anume faptul că aceasta devenit una totalitară", a declarat Le Pen.

Former French Minister of the Economy Emmanuel Macron who runs for French president presents his healthcare and social security program to the National Federation of French Mutual Insurance in Paris. - Sputnik Moldova
Anunţ bombă: și Macron vorbește despre ieșirea Franței din UE

Aceasta a mai crede că împreună cu aliații dintre țările europene, care suferă la fel din cauza UE, se poate schimba radical modelul funcționării Uniunii Europene. Ea propune ca noua structură să poarte numele de „Alianța Europeană a Statelor Libere și Suverane".

Le Pen a criticat în mai multe rânduri UE. Pe 18 aprilie aceasta a cerut postului TF 1 să elimine steagul UE din studiou, pentru că UE "a făcut multe lucruri rele țării noastre și poporului nostru".

În afară de aceasta, șeful staff-ului de campanie a Frontului Național, David Rachline, a declarat că în cazul victoriei în alegeri, Le Pen va iniția un referendum pentru ieșirea Franței din Uniunea Europeană.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța urmează să aibă loc pe 7 mai.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0