Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia ANRE, care te face să regreți că ai făcut plinul

© AFP 2024 / FADEL SENNAАЗС
АЗС - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în energetică a Republicii Moldova a anunțat marți noile tarife la carburanți

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Conducătorii auto din Moldova au un motiv, fie și mic, de bucurie, deoarece autoritățile au decis să micșoreze puțin tarifele la carburanți.

Potrivit deciziei de marți a ANRE, benzina marca Premium 95 va costa 17,72 de lei, față de prețul anterior de 18,18 lei, iar motorina se va ieftini de la 15,48 lei la 15,01 lei.

Нефть - Sputnik Moldova
Cine va explora zăcămintele de petrol ale Moldovei

Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari riscă să fie sancţionate. Potrivit noii Metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare, a explicat ANRE.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0