Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Filip anunță patru miniștri noi în locul celor plecați sau reținuți

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
De câteva luni, ministerele Apărării, al Agriculturii și Industriei Alimentare, al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor sunt fără miniștri.
Noii miniștri de la Agricultură, Apărare și MTIC sunt pe drum

 



Premierul Pavel Filip a anunțat că în fruntea ministerelor care au rămas fără miniștri trebuie să fie numiți alți miniștri noi, deoarece deja au apărut unele probleme. El a precizat că, în cadrul ședinței de astăzi a Partidului Democrat din Moldova, a fost discutată lista candidaților pentru funcția de ministru al Apărării, al Agriculturii și Industriei Alimentare și al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

"Deja reprezintă o problemă, deoarece atunci când vorbim de Armata Națională, deja la a doua aplicație din România nu participă, deoarece președintele țării nu le-a permis să meargă. Trebuie să depășim urgent această situație. Am discutat cu colegii și curând vom găsi o soluție privind numirea noilor miniștri care să conducă calitativ aceste ministere", a declarat Pavel Filip.

Și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor riscă să rămână fără ministru. Asta deoarece actualul ministru de resort, Iurie Chirinciuc, se află în arest la domiciliu, iar procurorii au cerut suspendarea lui din fncție. 

Totodată, premierul a spus că și reforma administrației publice locale este pe ultima sută de metri.

"Desigur că s-a făcut o paralelă cu reforma Guvernului. Noi suntem foarte aproape să aprobăm reforma administrației publice centrale. Dar una pe alta nu înlocuiește. Atât timp cât avem această structură care este activă astăzi, noi trebuie să numim în funcție acești oameni. Nu voi veni cu nume astăzi, urmează să fie coordonate cu colegii din coaliția parlamentară, după care vom veni și cu informațiile respective", a spus Filip.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0