Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldova mai împrumută 21 de milioane de dolari

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova are undă verde de la FMI pentru a accesa a doua tranșă, în mărime de 21,5 milioane de dolari, din programul de creditare de aproape 179 de milioane de dolari, oferit de această instituție internațională de creditare.
Moldova se mai împrumută cu încă 21 de milioane de dolari

Boardul executiv al Fondului Monetar Internațional a aprobat primul raport de evaluare al programului, care arată că ţara noastră ar înregistra o creşterea economică.

Estimările FMI arată că economia Moldovei va spori cu 4,5 la sută în 2017.
Raportul FMI mai estimează că politica monetară a Băncii Naționale a Moldovei este concentrată asupra menținerii stabilității prețurilor în contextul fluctuaţiilor de curs.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, nu a ezitat să laude Guvernul, Banca Națională și majoritatea parlamentară, din care face și el parte, că au elaborat legi calitative, care au fost susținute și apreciate de FMI, iar ca rezultat Republica Moldova poate accesa tranșa a doua în sumă de 21,5 milioane de dolari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0