Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce pe pachetele de țigări pentru femei e scris că provoacă impotență

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaFumatul provoacă impotență și ucide
Fumatul provoacă impotență și ucide - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre inscripțiile îngrozitoare ce poate fi întâlnită adesea pe pachetele de țigări este că fumatul provoacă impotență, însă faptul că un astfel de avertisment este imprimat și pe pachetele de țigări considerate a fi destinate femeilor a trezit dezbateri aprinse

CHIȘINĂU, 1 mai — Sputnik. Jurnalistul moldovean Serghei Scripnic se întreabă într-o postare pe o rețea de socializare, ce rost are să fie scris pe pachetele de țigări pentru femei că acestea provoacă impotență.

Corespondenții agenției Sputnik Moldova au făcut o investigație și au aflat ce se ascunde în spatele acestui avertisment de pe pachetele de țigarete pentru dame.

Smoking - Sputnik Moldova
Societate
Crezi că fumatul te face mai fericit? Descoperirea uluitoare a savanţilor

Spre marea noastră surprindere, am constatat că majoritatea vânzătorilor de țigări, dar și mulți experți în domeniul sănătății, au fost nedumeriți când au auzit întrebarea noastră. Unii chiar au fost contrariați, iar alții nu și-au putut stăpâni uimirea, de parcă ar fi descoperit un lucru extraordinar.

Totuși, am găsit specialiști care ne-au oferit explicații ce par a fi exhaustive. Acestea sunt două:

1) Chiar dacă potența sexuală este o însușire eminamente masculină, femeile trebuie să fie la fel de interesate de sănătatea sexuală a bărbaților lor. Atunci când ea își aprinde țigara, trebuie să nu uite că fumatul este dăunător pentru potența partenerului său de viață și, eventual, chiar să-i amintească despre asta.

2) Dar cea mai simplă explicație este că, de fapt, țigaretele „slims" (subțiri) au încetat să mai fie o marfă periculoasă pe care o consumă exclusiv femeile. La ora actuală numărul bărbaților care fumează țigarete a căror formă era considerată acum câțiva ani drept indiciu că sunt un produs exclusiv pentru dame a crescut considerabil. Astăzi grosimea țigaretelor nu mai are importanța de altă dată.

Cu toate acestea, chiar și cei care fac averi colosale din comerțul cu acest produs macabru, sunt de acord că dauna adusă de fumat sănătății, atât fumătorilor cât și nefumătorilor, este enormă și adesea irecuperabilă, dezvoltând maladii ce provoacă nu doar impotența, ci chiar moartea.

Fluxul de știri
0