Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De astăzi, fără vize în Canada, dar cu anumite condiţii

© AFP 2024 / GEOFF ROBINSClădirea parlamentului Canadei
Clădirea parlamentului Canadei - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care deţin cetăţenia română şi întrunesc un şir de condiţii pot călători fără viză în Canada, începând cu data de 1 mai, doar completând o autorizație electronică de călătorie.

CHIŞINĂU, 1 mai — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al României a făcut un anunţ important cu privire la primii cetăţeni români care au posibilitatea, începând de astăzi, 1 mai, să călătorească în Canada doar completând o autorizație electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization — eTA), fără a mai avea nevoie de viză.

Astfel, cetățenii români care au deținut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada și cei care dețin, în prezent, o viză valabilă care permite intrarea în SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra în / tranzita Canada, pe calea aerului, după ce completează o autorizație electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization — eTA), fără a mai avea nevoie de viză, precizează MAE într-un comunicat.

Thousands of people demonstrate against the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) and the EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) in the centre of Brussels, Belgium September 20, 2016. - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii vor călători fără vize în Canada și iată în ce condiții

Cetățenii români care se află în una dintre cele două situații pot intra fără viză pe teritoriul Canadei pentru o perioadă de maximum 6 luni, doar dacă scopul șederii este turism sau vizită.

Autorizaţia de Călătorie Electronică poate fi obţinută online, accesând acest link.

MAE menţionează că eliminarea obligativităţii deţinerii unei vize nu se aplică cetăţenilor români care doresc să muncească sau să studieze în Canada.

Ministerul mai transmite că trebuie completate cu atenţie toate rubricile şi trebuie introduse datele personale exact aşa cum sunt menţionate în paşaport. Taxa pentru obţinerea Autorizaţiei de Călătorie Electronice este de 7 dolari canadieni şi trebuie plătită în momentul completării aplicaţiei online.

Dacă vă deplasaţi în Canada însoţiţi de mai mulţi copii minori, este necesar să completaţi câte un formular pentru obţinerea eTA pentru fiecare dintre aceştia.

Ministrul canadian al Imigraţiei, John McCallum, declara în noiembrie 2016 că Guvernul Canadei intenţionează ca, de la 1 decembrie 2017, să ridice vizele pentru cetăţenii români şi bulgari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0