Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gestul lui Iohannis care i-a înfuriat pe britanici - VIDEO

© Photo : precidency.ro / Reuniunea informală a Consiliului European organizată cu prilejul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la RomaKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Un gest al preşedintelui român i-a supărat rău pe britanici şi a iscat comentarii la adresa României

CHIŞINĂU, 30 apr — Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis a fost prezent, sâmbătă, la summitul UE de la Bruxelles. Pentru a ajunge mai aproape de jurnalişti şi a face declaraţii de presă, acesta a mutat drapelul Marii Britanii mai la o parte.

Gestul lui Iohannis a provocat indignare printre internauții britanici, dar a fost şi un prilej de glume şi ironii, relatează Sunday Express, citat de news.ro.

Înregistrarea video în care se vede cum președintele Klaus Iohannis mutând puţin în lateral drapelul Marii Britanii a făcut înconjurul lumii.

În imagini se vede cum președintele român se apropie de jurnaliști, mută câțiva centimetri steagul britanic, îi întreabă pe reporter dacă acum „merge", și apoi continuă să răspundă la întrebări.

Internauţii britanici au calificat acţiunea drept „meschină", în vreme ce alţii au glumit că videoclipul este un rezumat perfect a ceea ce înseamnă Brexitul.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
România a rămas fără preşedinte

Unii au scris că, la următoarea conferinţă europeană, premierul britanic ar trebui să mute drapelul român, dar doar dacă îşi dă seama cum arată.

Jurnalistul român Adrian Ursu a comentat în cadrul unei emisiuni la Antena 3 că „președintele Klaus Iohannis a întărit Brexit-ul. A scos un pic din rând steagul Marii Britanii, așa cum au hotărât-o chiar cetățenii britanici''.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0