Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Chișinău se fură ca în codru. Unde ajunge lemnul colectat după intemperii

© Sputnik / Miroslav RotariRadu Bușilă
Radu Bușilă - Sputnik Moldova
Abonare
După ninsorile abundente din 20-21 aprilie, sute de copaci au fost doborâți la pământ, lemnul valoros fiind colectat de cei de la Spații Verzi, însă deocamdată nimeni nu știe unde ajunge acesta și ce volum de masă lemnoasă a fost colectată.
În Chișinău se fură ca în codru. Unde ajunge lemnul colectat după intemperii

Într-o emisiune realizată în studioul Sputnik Moldova, jurnalistul Sergiu Praporșcic a discutat la acest subiect cu juristul Radu Bușilă. Interlocutorul afirmă că autoritățile municipale încearcă și de această dată să tragă foloase materiale.

”Cunoaștem că au fost doborâți sute de copaci. Autoritățile municipale le-au interzis oamenilor să se apropie de ei, argumentând că astfel au grijă de siguranța cetățenilor. Pe de altă parte, există și un alt interes, cel de a nu le permite oamenilor să colecteze lemnul valoros. Astfel că, în primele zile, cei de la Întreprinderea Municipală ”Spații Verzi” au strâns tot lemnul bun de vândut, lăsând în spate o dezordine de neimaginat. Deocamdată nu ne-au informat ce volum de masă lemnoasă au colectat, nu este niciun pic de transparență în cadrul întreprinderilor municipale” a declarat juristul Radu Bușilă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0