Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acum câteva ore, Coreea de Nord a lansat o rachetă. Reacţia SUA

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПраздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР
Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Abonare
Testul efectuat de Phenian este o sfidare, acesta survenind la câteva ore după ce Secretarul de Stat american i-a cerut Consiliului de Securitate al ONU acţiune şi presiuni sporite

BUCUREȘTI, 29 apr — Sputnik. Agențiile de presă din lume anunță că, în această noapte, la 5 și 30 de minute ora Phenian-ului, 23.30 ora Moldovei, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică. Anunțul a fost făcut de armata Coreei de Sud, care precizează că lansarea a avut loc dintr-o zonă situată la nord de capitla Phenian.

Presa occidentală, citând surse (sub protecţia anonimatului) din armata americană, afirmă că este vorba de o rachetă cu rază medie de acțiune, tip KN-17, de producție nord-coreeană.

North Korean leader Kim Jong Un supervised a ballistic rocket launching drill of Hwasong artillery units of the Strategic Force of the KPA on the spot in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang March 7, 2017. - Sputnik Moldova
Accidente
Al treilea război mondial? Țintele Coreei de Nord în cazul intervenției SUA

Testul nord-coreenilor poate fi interpretat ca o sfidare la adresa lumii, dar cu siguranță la adresa SUA, care afirmase cu doar câteva ore mai devreme, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, prin vocea secretarului de stat Rex Tillerson, că "Amenințarea unui atac nuclear nord-coreean la Tokyo sau Seul este reală, este doar o chestiune de timp până când Coreea de Nord dezvoltă capacitatea de a lovi Statele Unite continentale". El a cerut statelor membre ale Consiliului să sporească presiunile pentru a stopa programele de înarmare nucleară ale Phenianu-ului.

"Inacţiunea acum în cea mai presantă problemă de securitate din lume poate duce la consecințe catastrofale", a declarat Tillerson. Urmăriți aici intervenția lui Rex Tillerson la Consiliul de Securitate:

Deocamdată, SUA nu a reacționat oficial după acest nou test, dar purtătorul de cuvânt, Sean Spicer, a declarat că președintele Trump a fost informat despre testul coreean. Presa occidentală îl citează pe purtătorul de cuvânt al comandamentului american din Pacific care a spus că "racheta nu a ieșit de pe teritoriul Coreei de Nord și nu a reprezentat o amenințare pentru America de Nord".

Este de văzut dacă acest test nu va fi suficient pentru ca președintele Donald Trump să declanșeze o ofensivă militară împotriva Phenian-ului, chiar dacă poziția Rusiei, Chinei dar și a altor state este în favoarea unei soluții politice.  

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0