Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce farmec ascund cărțile la care cititorii revin de mai multe ori

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Argint
Lucia Argint - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prin viața de zi cu zi a fiecărui dintre noi trece un noian de informații și uneori ai impresia că în acest tumult cărțile sunt ceva din trecut.
Ce farmec ascund cărțile la care cititorii revin de mai multe ori

În emisiunile noastre ne-am propus să readucem în atenția tuturor cartea, cu rolul ei primordial și să provocăm mai multe persoane publice să ne povestească o carte care le-a plăcut cel mai mult. La prima emisiune, în calitate de povestitor, am invitat-o pe Lucia Argint, care este doctor in istorie, cercetător științific și profesoară de istorie.

"Există cărți între cărți. Cărți de bulevard, care se citesc foarte ușor în transportul public sau cărți cu bancuri, pe care nu mai ai motiv să le recitești doar dacă cumva găsești un conținut mai special sau este vreun banc pe care vrei să-l reții pentru a-l povesti la rândul tău. Sunt însă cărți care au un conținut deosebit, cărți care te fac să meditezi asupra unor lucruri din viața personală care conțin idei în care te regăsești, niște gânduri parcă ale tale și pe care autorul le-a formulat mult mai bine decât tine", spune Lucia Argint.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0