Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Muhametșin a discutat cu Dodon despre viitoarea vizită la Moscova

© Facebook / Dodon IgorВстреча Игоря Додона с послом Российской Федерации в Республике Молдова Фаритом Мухаметшиным и послом по особым поручениям МИД РФ Сергеем Губаревым
Встреча Игоря Додона с послом Российской Федерации в Республике Молдова Фаритом Мухаметшиным и послом по особым поручениям МИД РФ Сергеем Губаревым - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul întâlnirii ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, cu președintele țării, Igor Dodon, cei doi au discutat despre viitoarea vizită la Moscova a liderului moldovean.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. În cadrul întâlnirii de vineri, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, au discutat o gamă largă de probleme ce țin de politica internă și externă.

„Am discutat detaliat despre viitoarea mea vizită la Moscova, în perioada 8 — 10 mai, inclusiv despre participarea pe 9 mai la Parada din Piața Roșie în cinstea Zilei Biruinței. Totodată, am convenit asupra detaliilor în privința întâlnirilor cu conducerea Rusiei", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a spus că în timpul întrevederii s-a vorbit detaliat despre reglementarea conflictului transnistrean.

Igor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a anunțat semnarea unui "acord important cu Rusia"

„În mod special, am vorbit despre pașii întreprinși de către partenerii la aceste negocieri. În cadrul discuției a fost atinsă problema posibilității reluării livrărilor de energie electrică, pentru consumatorii moldoveni, de la Centrala hidroelectrică de la Cuciurgan", a mai scris Dodon.

Părțile au discutat de asemenea despre semnarea acordului privind garanțiile sociale ale cetățenilor Republicii Moldova aflați pe teritoriul Rusiei și a cetățenilor acestei țări aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Dodon a explicat că „acest document se referă la calcularea vechimii în muncă, a pensiilor și indemnizațiilor pentru cetățenii moldoveni aflați în Federația Rusă".

„Ținând cont de faptul că două treimi din concetățenii noștri plecați peste hotare se află în Rusia, problema respectivă trebuie soluționată cât mai curând. Acordul a fost elaborat cu trei ani în urmă, însă nu s-a făcut nimic pentru a fi realizat. Am luat acest lucru sub controlul meu. Sunt sigur că degrabă vom putea semna acest acord", a adăugat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0