Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vor face autoritățile cu copacii doborâți de ninsorile din aprilie

© Photo : privesc.euAlecu Reniţă, preşedintele Mişcării Ecologiste din Moldova
Alecu Reniţă, preşedintele Mişcării Ecologiste din Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile municipale nu au decis deocamdată cum vor utiliza crengile și copacii doborâți de ninsorile abundente care s-au abătut asupra Chișinăului pe 20 și 21 aprilie.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. Potrivit ecologilor, în urma vântului puternic și a cantității mari de zăpadă care s-a lipit de frunzele mari deja, ramurile s-au îngrelat și, ca urmare, în Chișinău au fost doborâți circa 10 mii de arbori. Majoritatea dintre cei rămași în picioare au coroanele aproape distruse.

Președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, Alecu Reniță, a menționat că până în prezent nu se știe exact unde este transportat acest volumul imens de masă vegetală căzută pe jos în urma calamității naturale.

Din cauza inacțiunii autorităților trotuarele din sectorul Buiucani al capitalei sunt blocate a patra zi consecutiv de copacii doborâți de ninsoare - Sputnik Moldova
Societate
Un pretor din Chișinău, intrat în hibernare totală

„Nu știu unde sunt duse crengile. Am auzit că o parte este transportată în centrul capitalei, pe teritoriul fostului stadion republican, iar o altă parte spre Ghidighici, fiind descărcată nu departe de Chișinău. Evident, trebuie găsită o soluție, iar noi ne-am putea implica ajutând ca această cantitate colosală de vegetație să fie transformată în peleți sau într-un îngrășământ", a spus Reniță.

Ecologul afirmă că situația ar putea degenera din cauza utilizării incorecte a acestor crengi, pe care serviciile municipale au început să le adune abia la o săptămână după intemperie.

© Sputnik / Miroslav RotariConsecințele intemperiei
Последствия непогоды - Sputnik Moldova
Consecințele intemperiei

 

„Ele nu pot fi arse, acest lucru este inadmisibil din punct de vedere legal. Este ca și cum ai da foc la o pădure întreagă", a concluzionat specialistul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0