Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bușilă: Libertatea lui Chirtoacă este în mâinile lui Grozavu și Gamrețchi

© Sputnik / Miroslav RotariРаду Бушилэ
Раду Бушилэ - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul gheneral al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, va rămâne în libertate sau va fi încătușat în funcție de depozitele pe care le vor face în fața anchetei viceprimarul Nestor Grozavu și șeful Direcții Transport Public, Igor Gamrețchi.
Bușilă: Libertatea lui Chirtoacă este în mâinile lui Grozavu și Gamrețchi

Este foarte posibil că viceprimarul Nistor Grozavu a fost plasat în arest la domiciliu și nu în izolator pentru că a acceptat să vorbească despre rolul primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, în această schemă criminală a parcărilor cu plată. De această părere este juristul Radu Bușilă, care a participat la o discuție în studioul Sputnik Moldova.

Bușilă afirmă că Nistor Grozavu nu are altă soluție decât să colaboreze cu ancheta, ca vina lui să fie diminuată eventual.

"Competența de a decide în privința parcărilor cu plată aparține exclusiv primarului, chiar dacă el l-a împuternicit pe viceprimarul Nistor Grozavu să dirijeze anumite aspecte ale acestei afaceri, acestei scheme. Chirtoacă este persoana care ia decizia definitivă", a declarat Radu Bușilă.

Juristul afirmă că, cel mai probabil, primarul general va fi citat la sediul CNA pentru a da explicație în acest dosar.

"Dacă Grozavu și Gamrețchi vor denunța implicarea lui Chirtoacă în această schemă criminală a parcărilor cu plată, atunci primarul general riscă să fie audiat de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție", a mai spus juristul Radu Bușilă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0