Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Procuror: Grigore Caramalac, unul dintre comanditarii omorului lui Plahotniuc

© Sputnik / Евгений ПанасенкоVitalie Busuioc Виталий Бусуйок
Vitalie Busuioc Виталий Бусуйок - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au făcut public numele comanditarilor omorului lui Plahotniuc. Unul dintre ei este Grigore Caramalac, altul se află după gratii în unul din penitenciarele din Republica Moldova.
Procuror: Grigore Caramalac, unul dintre comanditarii omorului lui Plahotniuc

Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate Vitalie Busuioc a declarat în cadrul unei conferințe de presă că unele persoane reținute și suspectate de tentativa de omor în adresa lui Vladimir Plahotniuc au fost de acord să dea mărturii în prezența avocaților. Alții însă au refuzat să facă acest lucru.

Potrivit lui Busuioc, moldoveanul Grigore Caramalac, care se află în Federația Rusă, este unul dintre comanditarii omorului lui Vladimir Plahotniuc, cel puțin, asta a declarat unul dintre suspecții reținuți anterior. Mai mult, Vitalie Busuioc a spus că sunt probe video și audio care demonstrează implicarea lui Caramalac în această infracțiune.

Motivul pentru care Grigore Caramalac a comandat asasinatul lui Plahotniuc este faptul că acesta are mai multe dosare în Republica Moldova, spune Vitalie Busuioc.

Cel de-al doilea comanditar al asasinatului lui Vladimir Plahotniuc se află după gratii în unul din peniteniarele din Republica Moldova, însă procurorii au refuzat să de-a nume.

"Asasinatul trebuia să se producă cu o armă grea de pe o clădire din apropierea blocului unde se afla ținta, de pe o grădiniță'', spune Vitalie Busuioc.

Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate Vitalie Busuioc a mai spus că executorii urmau a fi asasinați și ei după ce l-ar fi asasinat pe Vladimir Plahotniuc, la ordinul lui Caramalac, pentru a șterge urmele.

Busuioc mai spune că este cunoscut faptul că Grigore Caramalac urma să cheltuiască un milion de dolari pentru a scăpa de Vladimir Plahotniuc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0