Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La CNA, ca la sanatoriu. Deja oamenii merg singuri să se predea

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că în Republica Moldova a devenit col şi trendy să fii săltat de ofițerii CNA. Dacă nu te ridică CNA-ul, nu ești în pas cu moda, ești depășit de timp, ești un primitiv, un troglodit. Filat a trecut pe la CNA, avocatul glamuros Valentin Mânzat, fostul guvernator al Băncii Naționale Leonid Talmaci și multă, multă altă lume bună

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. Serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție a anunțat că un bărbat din Cimișlia a venit singur la CNA pentru a se preda benevol. Acesta figurează într-un dosar penal pornit pentru trafic de influență.

Скорая помощь у НЦБК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anunț de ultimă oră - izolatorul CNA este plin ochi

Potrivit denunțătorului, omul ar fi pretins și primit mijloace financiare și bunuri în valoare de peste 9 000 de euro, iar ulterior a continuat să extorcheze 10 000 de euro pentru a influența judecătorii din cadrul Curții de Apel Chișinău în vederea eliberării din arest a fratelui primului.

Dat fiind faptul că învinuitul s-a eschivat de la urmărirea penală, în privința acestuia a fost pornit un dosar de căutare. Însă ieri, el s-a prezentat benevol în sala de audiență a CNA.

El a fost arestat în baza unui mandat emis de Judecătoria Buiucani și se va deține în Izolatorul de Detenție Provizorie al MAI, timp de 30 de zile.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (3) lit. a) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani sau amendă în mărime de până la 6000 de unități convenționale — echivalentul sumei de 300 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura Anticorupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0