Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Un copil de doar doi ani a căzut într-o fântână, la adâncimea de 16 metri - foto

© Facebook / IGSUUn copil de doar doi ani a căzut într-o fântână, la adâncimea de 16 metri
Un copil de doar doi ani a căzut într-o fântână, la adâncimea de 16 metri - Sputnik Moldova
Abonare
Presa din România a relatat pe parcursul zilei de marți despre operațiunea de salvare a unui copil de doar doi ani căzut într-o fântână foarte adâncă și îngustă

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. Copilul a fost scos în viață din fântână, aseară, aproape de ora 22, după ce a stat mai bine de zece ore în apa rece, până la jumătatea corpului, la o adâncime de 16 metri sub suprafața solului.

Operațiunea salvatorilor a fost extrem de dificilă din cauza că fântâna era construită din tuburi foarte înguste. Aceștia au încercat să ajungă la copil atât din exterior, săpând împrejurul fântânii, cât și și prin intermediul unor dispozitive de prindere introduse prin tuburi, reușind în cele din urmă să-l scoată pe acesta la suprafață.

Băiețelul de un an și nouă luni din Balata Sărată, județul Teleorman din România, a avut mare noroc pentru hainele i s-au prins de pompa instalată în fântânii, astfel că acesta a ajuns în apă doar până la jumătate.

Copilul a fost preluat în stare foarte gravă de paramedici, fiind transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Surse din cadrul spitalului au declarat că băiețelul a ajuns la spital marți noapte, în stare critică, intubat și ventilat mecanic, cu diagnosticul este de hipotermie severă. Acesta a avut nevoie de resuscitare după un stop cardiac.

În operațiune de la Balta Sărată au intervenit peste 40 de pompieri, iar misiunea a fost extrem de grea pentru aceștia, deoarece copilul era foarte mic și nu putea coopera cu salvatorii.

#UPDATE O echipa formată din 10 specialiști in misiuni de cautare-salvare din cadrul Unității Speciale de Intervenție in Situatii de Urgenta se deplasează spre locul intervenției. Forțele specializate, dislocate la fata locului, sunt parte din echipa naționala de căutare si salvare urbana (Ro-USAR), acreditata INSARAG. Colegii noștri incadreaza doua mașini echipate cu mijloace care permit efectuarea operațiunilor de spargere, sprijinite și deblocare a persoanelor surprinse in medii ostile vieții. La fata locului se asigura iluminarea zonei cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialelor de interventie. Actiunea de salvare se deruleaza neincetat pana la recuperarea micutului, atât prin interiorul putului, cât si prin realizarea săpăturilor in exteriorul acestuia. #POMPIERII #IGSU #SMURD #Intervenție #Salvare #Copil

Posted by IGSU — Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania on 25 Aprilie 2017

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0