Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov consideră că astăzi în politică nu mai există reguli

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov discută cu Mike Pence în timpul conferinței pentru securitate de la Munchen
Serghei Lavrov discută cu Mike Pence în timpul conferinței pentru securitate de la Munchen - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful diplomației ruse a avertizat că la ora actuală situația în relațiile internaționale este mult mai dificilă decât a fost în plin război rece

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. La etapa actuală, susține Serghei Lavrov, atmosfera în ceea ce privește relațiile internaționale este mult mai dură decât a fost în timpul războiului rece, pentru că atunci chiar și retorica era mult mai agreabilă.

Serghei Lavrov și Rex Tillerson - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov și Rex Tillerson, conferință de presă (video)

„Bineînțeles, acum e mai dur… Atunci existau două imperii: Occidental și Sovietic, fiecare dintre acestea alimenta conflicte cu partea opusă pe teritoriul unor state terțe. Însă niciodată la frontierele sale și niciodată în mod direct. Chir și retorica publică era mult mai blândă. Atunci ambele tabere evitau să treacă peste limite. Astăzi nu mai există nici un fel de reguli", a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, scrie RIA Novosti care citează revista Esquire.

Demnitarul a caracterizat actualele relații dintre Moscova și Washington ca fiind „în așteptare". Potrivit lui, acestea se dezvoltă deocamdată din inerție, deoarece în anumite locuri continuă să se afle oameni din echipa fostului președinte american Barack Obama.

Lavrov a subliniat că la moment îi reușește să dezvolte o relație cu noul secretar de stat, Rex Tillerson. El a mai adăugat că a avut, „dacă nu relații prietenești, atunci cel puțin relații bune" cu toți secretarii de stat.

Șeful diplomației ruse a recunoscut că diplomați din diferite țări lansează replici dure unul în adresa altuia, după care discută agreabil în cadrul întâlnirilor față către față.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0