Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimele informații de la CNA privind reținerile în dosarul parcărilor

© Sputnik / Miroslav RotariОфицер НЦБК
Офицер НЦБК - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a făcut o serie de precizări privind reținerile și perchezițiile operate marți în dosarul parcărilor

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Reprezentantul CNA a precizat cine sunt persoanele reținute, vizate în dosarul parcărilor, dar și cum au avut loc perchezițiile.

Iată ce a scris Starinschi:

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Trei conducători ai EME Parkleitsystem GmbH au fost reținuți

„1. CNA şi procurorii Anticorupţie efectuează acţiuni de urmărire penală în dosarul parcărilor cu plată. Sunt vizaţi atât funcţionari ai Primăriei mun. Chişinău, cât şi oameni de afaceri. Acum au loc perchezioţii la domiciliile mai multor persoane.

2. Administratorii a 3 companii de parking au fost reţinuţi pentru 72 de ore în dosarul parcărilor cu plată. Acţiunea continuă.

3. În aceste clipe, CNA şi procurorii Anticorupţie se află în Primăria mun. Chişinău. Se efectuează percheziţii la biroul unui viceprimar după ce s-au încheiat acţiunile la domiciliul acestuia. Operaţiunea continuă.

4. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie se află acum la biroul şefului Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii a Primăriei Chişinău, unde efectuează percheziţii.

Primăria Chisinău - Sputnik Moldova
Societate
Încă un șef de la primărie reținut de ofițerii CNA

5. Şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii a Primăriei Chişinău a fost reţinut acum câteva clipe. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie se află la biroul acestuia unde efectuează percheziţii.

6. Viceprimarul municipiului Chişinău a fost escortat la CNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit. Funcţionarul este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul parcărilor cu plată şi a fost reţinut pentru 72 de ore.

7. Un fost consilier municipal a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată. Acesta deţinea funcţia de secretar general al grupului de lucru de achiziţii publice pentru selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor.

8. Un om de afaceri, suspectat că ar sta în spatele companiilor care au participat la licitaţia pentru amenajarea parcărilor cu plată, a fost reţinut. Ofiţerii CNA şi procurorii continuă percheziţiile la biroul acestuia. Vom reveni cu detalii".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0