Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii privind percheziții care au loc la domiciliul lui Grozavu

© Sputnik / Miroslav Rotariședința primăriei заседание примэрии
ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnic a aflat detalii din dosarului în cadrul căruia sunt întreprinse percheziții la domiciliul viceprimarului Nistor Grozavu

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Ofițerii CNA și procurorii Anticorupție efectuează la moment percheziții în casa viceprimarului municipiului Chișinău, Nistor Grozavu. Sputnic a aflat detalii din dosarul în cadrul căruia se desfîșoară aceste acțiuni.

"Motivul sunt parcările cu plată", a menționat purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.

Anterior, CNA a inițiat un dosar penal în legătură cu planul Primăriei Capitalei de a promova un regulament privind parcările și parcajele în Chișinău.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții la domiciliul unui viceprimar al Capitalei

Astfel, potrivit CNA, cauza penală a fost inițiată în privința verificării legalității încheierii contractului de parteneriat public-privat între Primăria municipiului Chișinău și compania EME Perkleisustem GmBH, privind amenajarea, organizarea și gestionarea parcărilor și parcajelor controlate cu plată în municipiul Chișinău.

Urmărirea penală se desfășoară în baza articolului 328 din Codul penal — excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, a precizat CNA.

Primăria Capitalei a declarat recent că a găsit soluția pentru problema parcărilor, lansând un proiect de regulament privind parcările private. Administrația Capitalei intenționează să amenajeze locuri special de parcare cu ajutorul companiei private austro-ungare EME Parkleitsystem GmbH, care va încasa banii din această mega afacere timp de 25 de ani.

Taxe de parcare în Chișinău: de la 5 la 45 de lei — cine va încasa banii>>>

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0