Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Iată când va fi modificat sistemul electoral. De ce se grăbește PD și PSRM

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Ostalep
Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul electoral din Republica Moldova nu trebuie să fie schimbat, întrucât acest lucru este contraproductiv. Declarația a fost făcută de către politologul Valeriu Ostalep.
Ostalep: Până în toamnă vom avea un alt sistem electoral

Este contraproductiv pentru sistemul politic, democratic și, în general, pentru Republica Moldova să fie introduse modificări în sistemul electoral actual.

"Este evident că sunt două inițiative acum, votul uninominal și cel mixt. Numai PD susține votul uninominal, dar dacă acest partid va dori, sistemul electoral va fi modificat'', a declarat Valeriu Ostalep.

Totodată, Ostaleop a menționat că sistemul electoral mixt are mai puține șanse să fie votat în Parlament, întrucât PD-ul are deja voturile necesare pentru susținerea proiectului lor. În acelaș timp, socialiștii, fără sprijinul democraților, nu vor avea suficiente voturi ca să instituie sistemul electroal mixt.

"Cea mai mare pretenție a mea față de autorități este faptul că nu duc până la capăt nimic. Unica problema care le-a rămas autorităților de rezolvat este schimbarea sistemului electoral, care, de altfel, nu le va rezolva nicio problemă cetățenilor'', mai spune Ostalep.

Totodată, Valeriu Ostalep menționează că până în toamnă vom avea un alt sistem electoral. 

Fluxul de știri
0