Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trupe rusești la frontiera nord-coreeană. Ce planuri are Moscova

© Sputnik / Evgeny Epanchintsev / Trecere la banca de fotografiiУчения войск ПВО Восточного военного округа
Учения войск ПВО Восточного военного округа - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful serviciului de presă al districtului militar rus din Extremul Orient, Aleksandr Gordeev, a răspuns speculațiilor revistei Daily Mail care a presupus că Rusia a dislocat „trupele sale la frontiera nord-coreeană”.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. În timp ce revista britanică Daily Mail a invocat într-un articol trupele ruse „trimise de Putin” la frontiera cu Coreea de Nord, șeful serviciului de presă al districtului militar rus din Extremului Orient, Aleksandr Gordeev, a precizat pentru Sputnik motivele prezenței echipamentelor rusești în regiune.

Potrivit lui, dislocarea echipamentelor militare ruse a fost organizată din timp și se înscrie în programul de antrenamente.

Торжества в честь столетия со дня рождения Ким Ир Сена - Sputnik Moldova
CNN: Coreea de Nord a pierdut un submarin

„Toate mișcările de echipamente și trupe se desfășoară în conformitate cu planul de antrenamente militare. Trupele din regiune sunt supuse unor teste pentru perioada de iarna din 3 până pe 29 aprilie”, a explicat Gordeev.

În cadrul primei etape de teste au avut loc deja 22 de manevre.

„Unitățile sunt ridicate la alarmă și sunt antrenate în marșuri forțate, care au loc pe poligoane necunoscute”, a mai adăugat el.

În plus, armata a efectuat anterior exerciții ample privind gestionarea sistemelor de apărare aeriană și aeronavelor în Republica Buriatia, pe malul sudic al lacului Baikal, a mai spus Aleksandr Gordeev.

În afară de aceasta, Daily Mail a mai publicat un articol intitulat „Putin își desfășoară trupele la frontiera dintre Rusia și Coreea de Nord, după ce și China și-a trimis militarii la frontieră, de frică că Trump l-ar putea ataca pe Kim Jong-un, generând un val de refugiați”, toate acestea pe fundalul tensiunilor crescânde între Washington și Phenian.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0