Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consumatorii, forțați să plătească pentru restabilirea firelor rupte de vânt

© Sputnik / Evghenii PanasencoСнегопад в Кишиневе 21.04.2017
Снегопад в Кишиневе 21.04.2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Consecințele stihiei încă nu au fost lichidate, sute de localități nu au energie electrică, iar în unele cazuri angajații rețelelor electrice le cer oamenilor bani pentru lucrările de reparație. Drumurile sunt aproape toate curățate nu atât de autorități, cât de soarele puternic și de temperaturile generoase ale aerului.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale informează că potrivit datelor operative, la ora 06:00 dimineața, mai rămâneau parțial deconectate de la energia electrică 415 de localități din 16 raioane, mun. Chișinău și UTA Găgăuzia, după cum urmează: mun. Chișinău (13), UTA Găgăuzia (30), Criuleni (12), Strășeni (13), Orhei (9), Ialoveni (26), Ștefan Vodă (22), Hâncești (28), Cantemir (41), Taraclia (30), Cimișlia (31), Leova (38), Căușeni (39), Anenii Noi (31), Cahul (25), Telenești — (4), Călărași — (6), Nisporeni — (17).

Снегопад в Кишиневе 21.04.2017 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A ieșit soarele, dar pericolul nu a trecut: în 2017 s-ar putea să nu avem vară

Ofițerii Serviciului anunță că la lucrările de restabilire sunt antrenate echipe de restabilire din cadrul Gas Natural Union Fenosa cu 23 de echipe de intervenție.

Vom menționa că putătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, a anunțat că facebook că mai zeci de cetățeni i s-au plâns că angajații de la rețelele electrice, chiar de la Union Fenosa, le-au cerut bani consumatorilor pentru restabilirea firelor rupte de copacii prăbușiți sub greutatea zăpezii.

"Am primit asigurări că toate reparațiile cablurilor, firelor electrice vor fi efectuate din contul primăriei și furnizorului. Dacă mai sunt cazuri similare zecilor de ieri, când Fenosa cere bani pentru reparații, rog să fim contactați aici sau în privat cu indicarea adresei", a scris Ion Ceban pe facebook.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că toate cursele auto spre raioanele din sudul Republicii Moldova au fost reluate. Prin urmare, Gara Nord, Gara Centrală și Gara Sud activează în regim obișnuit.

Totodată Ministerul anunță că toate drumurile au fost deszăpezite și sunt practicabile, cu excepția unei porțiuni a șoselei regionale G120 R26 Ucrainca —frontieră cu Ucraina. Dar autoritățile precizează că echipele mobile ale Administrației de Stat a Drumurilor execută lucrări de deblocare a acestei porțiuni și cel mai probabil deja la ora 14:00 aceasta va fi practicabilă.

În total, la lucrările de deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant pe drumurile naționale au fost implicate 222 de muncitori rutieri. Numai noaptea trecută, au fost antrenate aproximativ 100 de utilaje speciale.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0