Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Paștele Blajinilor: Cum trebuie să fie pomeniți morții

© Sputnik / Мирослав Ротарькафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР
кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Abonare
De Paştele Blajinilor mulți creștini fac mese copioase și consumă mult alcool "de sufletul" celor răposați. Ce spune Biserica despre aceste excese și cum ar trebui să fie pomeniți cei plecați în lumea celor drepți.
Paștele Blajinilor: Cum trebuie să fie pomeniți morții

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir îi îndeamnă pe creștini să se roage mai mult la Dumnezeu și să dea de pomană celor nevoiași. Într-un interviu acordat unui post privat de televiziune, mitropolitul spune că "noi cei care am rămas pe acest pământ suntem obligați să-i pomenim în rugăciunile noastre pe cei trecuți în lumea celor drepți. Pentru aceasta trebuie să ne rugăm. Și este binecuvântat de către Biserica noastră Ortodoxă ca de Paştele Blajinilor să mergem la cimitire, să îngrijim mormintele și să facem o rugăciune, după care să dăm ceva de pomană, de sufletul răposatului".

Mitropolitul Vladimir menționează că "nu este bine când noi ne adunăm la cimitir, punem sticle cu vin, cu vodcă, cu coniac sau cu alte băuturi şi în loc să ne rugăm, începem să cinstim, până ajungem că unii se culcă pe acest mormânt şi adorm acolo". Aceste băuturi sunt cu prisos. Sufletului îi trebuie rugăciune şi binefacere.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0