Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Situație excepțională: Nu ieșiți din casă și nu vă porniți la drum lung

© Facebook / Diana ȚurcanDiana Țurcan
Diana  Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
A avut loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de către prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, la care au participat reprezentanții ministerelor și instituțiilor responsabile de gestionarea situației excepționale determinată de ninsori.
Situație excepționlă: Nu vă porniți la drumuri lungi și nu ieșiți din casă

În țară rămân deconectate în jur de 220 de localități din sudul și centrul țării, unde echipele de depanare lucrează pentru restabilirea rețelei. Cifra localitătilor fără curent electric variază de la oră la oră.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile și Situaţiilor Excepţionale, Diana Țurcanu, susține că în ultimele 24 de ore au fost înregistrați circa o mie de copaci căzuți. Pentru ridicarea acestora au lucrat angajații Spațiilor Verzi, salvatori, pompieri, carabinieri și polițiști.

"Echipele de salvatori au acționat pentru deblocarea și tractarea a peste 200 de mijloace de transport, unde se aflau circa 400 de persoane, inclusiv minori'', a declarat ofițerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile și Situaţiilor Excepţionale, Diana Țurcanu.

Totodată, Serviciul Protecţiei Civile și Situaţiilor Excepţionale îi îndeamnă pe oameni să fie atenți când merg pe stradă, dar și să țină cont de recomandările venite de la autorități.

Oamenii sunt îndemnați să nu iasă din locuințe, dacă nu au necesități urgente, și mai ales să nu pornească la drum lung.

Cetățenii trebuie să sune la numerele de urgență 901 și 902, dacă au nevoie de ajutor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0