Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un copil bolnav de autism îi roagă pe polițiști să nu-l aresteze (video șocant)

© Sputnik / Владимир Горовых / Accesați arhiva multimediaCopil, mamă, poliție
Copil, mamă, poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția din Florida l-a încătușat chiar în clădirea școlii pe un copil de 10 ani, care suferă de autism, iar scena s-a produs în prezența mamei băiatului, care a filmat totul

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. Polițiștii americani au rămas reci la rugămințile unui elev de 10 ani, bolnav de autism, care era speriat și îi ruga pe oamenii legii din SUA să nu pună mâinile pe el.

Despre acest caz a relatat ziarul Washington Post.

Potrivit polițiștilor, copilul de 10 ani a fost reținut pentru că ar fi manifestat anterior un comportament agresiv. În octombrie 2016, John Benjamin Haywood  l-ar fi lovit, chipurile, pe un pedagog care făcea ore cu el, iar după acest incident elevul a încetat să mai meargă la școală. Pe data de 12 aprilie, copilul a fost chemat la școală pentru a susține un examen general. Atunci acesta a fost „recunoscut" de către „partea vătămată", care a chemat imediat poliția.

Mama lui John Benjamin a filmat cum oamenii legii i-au pus copilului de 10 ani cătușe la mâini și l-au băgat în mașina poliției.

Copilul a fost cuprins de panică și implora polițiștii să nu se atingă de el.

Mama copilului i-a informat pe polițiști că acesta este bolnav de autism și că este foarte speriat. Ea a cerut să i se permită să fie alături de copil la sectorul de poliție, dar nu i s-a permis.

Sursa citată informează că băiatul a fost ținut sub strajă toată noaptea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0