Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amânaţi călătoriile în străinătate. Mai multe puncte de trecere sunt închise

© Photo : Igor VzorovIarnă
Iarnă - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră avertizează că mai multe puncte de trecere a frontierei şi-au sistat activitatea la această oră

CHIŞINĂU, 21 apr — Sputnik. Potrivit Poliţiei de Frontieră, condițiile meteo nefavorabile din ultimele 24 de ore au dus la sistarea activității mai multor puncte de trecere.

Astfel, participanţii la traficul transfrontalier trebuie să evite traversarea frontierei prin punctele Soroca-Țekinovka, Săiți-Lesnoe, Cahul-Oancea, Ciadîr Lunga 1 și 2, Mirnoe-Tabaki, Vulcănești-Vinogradovca, Tudora-Starokazacie, Giurgiulești-Reni. Restricţiile au fost impuse din cauza drumurilor înzăpezite.

Drum impracticabil pentru transportul auto, din cauza zăpezii - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministerul Transporturilor a închis câteva drumuri naționale

Poliţiştii de Frontieră atenţionează totodată că în PTF Aeroport nu se face înregistrarea pasagerilor.

În acelaşi timp, Serviciul Vamal avertizează că traficul transfrontalier este parțial limitat și la posturile vamale "Leușeni" și "Sculeni", pe motiv că autoritățile române permit deplasarea unităților de transport doar până în localitățile limitrofe.

De asemenea, din cauza drumurilor impracticabile, sunt blocate căile de acces spre posturile vamale interne de control situate pe segmentul central "Rezina" și "Criuleni 18".

Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic, mai anunţă instituţia.

În aceste condiţii, este recomandată amânarea călătoriilor în străinătate. În cazul în care acestea sunt inevitabile, conducătorii auto ar trebui să țină cont de câteva reguli:
să se informeze despre condițiile meteo și starea sectorului de drum pe care urmează să-l tranziteze, să echipeze corespunzător mijlocul de transport, să aibă suficient combustibil şi să consulte aplicația "trafic online", de pe prima pagină a Poliției de Frontieră, pentru a fi la curent cu situația din punctele de trecere a frontierei.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod Galben de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0