Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentagonul nu exclude lansarea rachetelor împotriva Phenianului

© Flickr / David B. GleasonПентагон
Пентагон - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce tensiunile din regiunea Peninsulei Coreene se amplifică, armata SUA a împins Coreea de Nord spre denuclearizare, iar scenariul propus se poate dovedi exploziv

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Secretarul Apărării din SUA, James Mattis, a informat Congresul american în privința unei posibile interceptări de fotografii, relatează Sputnik Franța.

În ceea ce privește mijloacele care ar putea fi puse în aplicare pentru denuclearizarea Coreei de Nord, Washingtonul evocă sistemele de luptă Aegis instalate pe distrugătoarele SUA, relatează The Guardian. O altă variantă este de a convinge Japonia să utilizeze sistemele de rachete.

North Korean leader Kim Jong Un supervised a ballistic rocket launching drill of Hwasong artillery units of the Strategic Force of the KPA on the spot in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang March 7, 2017. - Sputnik Moldova
Accidente
Al treilea război mondial? Țintele Coreei de Nord în cazul intervenției SUA

Capacitatea de lansare a rachetelor a fost menționată de armata SUA în ajunul reuniunii care a avut loc pe 6 aprilie, în Florida, între șeful Casei Albe, Donald Trump, și omologul chinez Xi Jinping.

Mai mulți experți intervievați de Guardian avertizează însă împotriva acestui tip de abordare, temându-se de apariția tensiunilor în cazul în care situația scapă de sub controlul Washingtonului. Mai ales că un astfel de scenariu ar putea avea consecințe dezastruoase pentru aliații SUA, inclusiv pentru Japonia și Coreea de Sud.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0