Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Slusari: Moldova va rămâne fără culturi, dacă temperaturile vor fi sub 2 grade

© Sputnik / Sputnik MoldovaAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari, susține că agricultorii sunt într-o situație incertă și foarte dificilă
Slusari: Moldova va rămâne fără culturi dacă temperaturile vor fi sub 2 grade

Alexandru Slusari a declarat că, de ani buni, Republica Moldova nu a avut astfel de surprize neplăcute din partea vremii.

,,Atât de groaznic demult nu a fost, deja putem constata că înghețurile de noaptea trecută au adus prejudicii pentru pomicultorii care au plantații de caiși, piersici și cireși, este vorba de șase raioane'', a declarat Slusari.

Totodată, vicepreședintele UniAgroProtect a menționat că zăpada care se așază pe copaci poate rupe crengile acestora, iar pomii fructiferi care se află în faza de înflorire riscă să înghețe, iar  agricultorii să rămână fără recoltă în acest an.

Cel mai mare risc ne așteaptă în următoarele nopți. Copacii de meri care au deja butoni roz de floare riscă să înghețe.

,,Dacă vom avea în aceste nopți —3.. —4 grade, atunci putem prognoza că Moldova va rămâne fără piersici, cireșe, struguri, prune și o parte din mere'', mai spune Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari menționează că și culturile de la sol vor îngheța dacă se vor adeveri pronosticurile meteorologilor. Astfel, se așteaptă o situație catastrofală dacă temperaturile vor scădea sub 2 grade.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0