Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un microbuz ce transporta colete în Italia a fost furat, făptașii sunt reținuți

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaBagaj purtat de un pasager, imagine din arhivă
Bagaj purtat de un pasager, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Patru tineri cu vârste cuprinde între 20 și 23 de ani au furat un microbuz cu colete care urmau să fie transportate din Moldova în Italia

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Cazul a avut loc recent, pe 5 aprilie, în satul Buţeni, raionul Hânceşti. Câteva persoane cu cagule pe cap l-au atacat pe şoferul unui microbuz, care oprise ca să preia un colet de la o persoană. Toate coletele urmau să ajungă în Italia.

„Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Grave și Centrului de analiză a informațiilor a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura raionului Hânceşti au reţinut, în dimineaţa zilei de 20 aprilie curent, patru locuitori ai Capitalei, bănuiţi de comiterea atacului tâlhăresc şi sustragerea unui microbuz ce transporta colete din Italia”, transmite IGP.

Oamenii legii au stabilit că victima a fost ameninţată cu un obiect asemănător unui pistol, fiind obligată să predea transportul, bunurile şi mijloacele băneşti pe care le avea. Bănuiţii s-au deplasat apoi într-o direcţie necunoscută. La câteva ore de la producerea incidentului, polițiștii au găsit vehiculul. Acesta era abandonat în preajma unui câmp agricol din raionul Ialoveni.

Suspecții sunt patru tineri cu vârste cuprinde între 20 și 23 de ani. Trei dintre aceștia sunt studenți la facultatea de drept la o universitate din Chișinău.

La domiciliile acestora au fost efectuate percheziții, fiind găsite şi ridicate substanţe narcotice, un dispozitiv artizanal pentru fabricarea drogurilor, mijloace băneşti, care ar putea să provină din activitatea ilegală de comercializare a drogurilor.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0