Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au furat de la copiii bolnavi mintal, acum riscă pușcărie de până la 15 ani

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Vicedirectorul şi administratorul unei firme de construcţii din oraşul Hânceşti riscă până la 15 ani de închisoare pentru că au furat aproape 52,6 mii de euro de la o casă de copii care suferă de deficienţe mintale

CHIȘINĂU, 19 apr  - Sputnik. Vicedirectorul şi administratorul unei firme de construcţii din oraşul Hânceşti, care sunt tată și fiu, au fost arestaţi pentru 30 de zile. Procurorii îi bănuiesc pe aceștia de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari.

Cei doi și-ar fi însușit peste 52 de mii de euro, banii care au fost alocaţi de o asociaţie italiană de caritate pentru lucrările de construcţie a unui centru de reabilitare cu sală sportivă şi bazin pentru Casa Internat pentru Copii cu Deficienţe Mintale din Hânceşti.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Nașul și finul, condamnați pentru escrocherie

Procurorii au stabilit că, în intervalul anilor 2011 – 2012, administratorii firmei de construcţie au încheiat cu fundaţia italiană de caritate două contracte prin care urmau să execute lucrările de construcţie până pe 1 august 2013. 

Sub pretextul imposibilităţii de a finaliza lucrările din cauza insuficienţei financiare, învinuiţii au prezentat finanțatorului date denaturate privind costurile lucrărilor efectuate și a cheltuielilor suportate, primind în total 230 de mii de euro. 

În realitate însă aceştia au executat lucrări de construcție în sumă de peste 177, 4 mii de euro, restul banilor – aproape 52,6 mii de euro i-au însuşit în scopuri personale. Până în prezent, învinuiţii nu şi-au onorat obligaţiile contractuale.

Pentru această infracţiune, norma penală prevede până la 15 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate de până la cinci ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0