Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Japonia ar putea utiliza armata pentru a răspunde amenințărilor Coreei de Nord

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaMarinar din flota militară de autoapărare a Japoniei
Marinar din flota militară de autoapărare a Japoniei - Sputnik Moldova
Abonare
În cazul în care o rachetă lansată de Coreea de Nord va ajunge în apele teritoriale ale Japoniei, aceasta din urmă ar putea să-și mobilizeze forțele defensive

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. Pentru prima dată autoritățile de la Tokio examinează posibilitatea unei mobilizări militare de amploare, în cazul în care una dintre rachetele Coreei de Nord va ajunge în apele teritoriale japoneze, informează RIA Novosti cu referire la ziarul Yomiuri.

North Korean leader Kim Jong Un supervised a ballistic rocket launching drill of Hwasong artillery units of the Strategic Force of the KPA on the spot in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang March 7, 2017. - Sputnik Moldova
Accidente
Al treilea război mondial? Țintele Coreei de Nord în cazul intervenției SUA

La sfârșitul lui 2016, în Japonia, a intrat în vigoare un pachet de legi ce reglementează mult mai larg posibilitățile de utilizare a forțelor militare, inclusiv în afara granițelor.

Noile reglementări prevăd metode de apărare, începând de la construcția unor obiecte cu destinație defensivă până la respingerea militară a unei eventuale agresiuni din partea unei forțe terțe.

Potrivit sursei citate, în cazul în care în apele teritoriale ale Japoniei va ajunge o rachetă străină, asta va fi calificat drept „atac armat din partea unui stat străin".

La începutul lunii martie curent Phenianul a testat câteva rachete balistice, a căror destinație este să lovească bazele militare americane din Japonia. Trei dintre acestea au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0