Începe al treilea război mondial? Americanii fug din Seul

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaSeoul, the capital and the largest city in South Korea.
Seoul, the capital and the largest city in South Korea. - Sputnik Moldova
Abonare
Militarii americani au început să-și evacueze familiile și personalul civil din bazele aflate în proximitatea capitalei Coreei de Sud - Seul. De asemenea, și membrii familiilor diplomaților și ale personalului ambasadei Statelor Unite părăsesc capitala sud-coreeană. Experții ruși spun că acesta este un semn clar că începe războiul

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. Membrii familiilor militarilor americani au început să părăsească în grabă capitala Coreei de Sud. Chiar dacă Pentagonul nu a confirmat deocamdată oficial aceste informații, rapoarte privind evacuarea au apărut deja pe rețelele de socializare și paginile publice ale Diviziei de Infanterie 2 și Armatei americane care staționează în Coreea de Sud. Conform informațiilor neconfirmate, și familiile diplomaților americani părăsesc Seulul, scrie Sputnik France.

North Korean leader Kim Jong Un supervised a ballistic rocket launching drill of Hwasong artillery units of the Strategic Force of the KPA on the spot in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang March 7, 2017. - Sputnik Moldova
Accidente
Al treilea război mondial? Țintele Coreei de Nord în cazul intervenției SUA

Potrivit lui Konstantin Asmolov, expert rus în chestiunea Coreei, această evacuare confirmă că este posibil un conflict.

„Comportamentul americanilor trădează faptul că ei nu speră să distrugă în totalitate instalațiile nucleare ale Coreei de Nord. Se înțelege că Coreea de Nord va răspunde acestor atacuri. În afară de aceasta, în centrul Seulului, există un cartier aglomerat al trupelor americane”, a precizat Konstantin Asmolov, într-un interviu pentru Izvestia.

În timp ce presa locală a făcut apel de a nu intra în panică, spunând că Coreea de Sud se opune ferm oricărei acțiuni militare împotriva Phenianului, Tokyo planifică din partea sa măsuri de urgență de evacuare a 60.000 de cetățeni japonezi care locuiesc în Coreea Sud.

Formal, Statele Unite și Coreea de Nord sunt în stare de război. De fapt, conflictul din 1950-1953 din Coreea s-a încheiat doar prin semnarea unui armistițiu. Statele Unite au refuzat să discute diferitele propuneri ale Phenianului pentru semnarea unui acord de pace, păstrând în Coreea de Sud mai mult de 28 de mii de soldați americani sub pretextul apărării țării împotriva „amenințării din nord".

Pentru a spori forța lor pentru descurajarea Coreei de Nord, Statele Unite au desfășurat trei portavioane în largul peninsulei coreene: USS Carl Vinson, USS Ronald Reagan și USS Nimitz.

Coreea de Nord, la rândul său, invocă amenințarea americană și dezvoltă un program nuclear și balistic, în pofida interdicțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0