Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Economist: Bani pentru majorarea salariilor profesorilor sunt, dar Guvernul ...

© Sputnik / Miroslav RotariСерджиу Унгуряну
Серджиу Унгуряну - Sputnik Moldova
Abonare
Profesorii au decis că în curând vor ieși din nou la proteste deoarece Guvernul nu vrea să le majoreze salariile, spunând că nu are bani. Economiștii sunt însă de altă părere.
Economist: Bani pentru majorarea salariilor la profesori sunt, dar Guvernul ...

"Bani pentru a mări salariile profesorilor sunt, îmi pare foarte rău că Guvernul are un astfel de comportament și nu vrea să majoreze lefurile dascălilor''. Declarația a fost făcută de către economistul Sergiu Ungureanu în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova.

Potrivit economistului, Republica Moldova a depășit criza financiară de acum câteva luni, deoarece a primit bani de la Fondul Monetar Internațional, dar și alte structuri internaționale.

Sergiu Ungureanu menționează că, în condițiile în care prețurile cresc de câteva ori anual, profesorii sunt nevoiți să trăiască la limita sărăciei. Mai mult, Ungureanu spune că dacă autoritățile au găsit soluții pentru majorarea salariilor polițiștilor, judecătorilor și ale altor categorii de funcționari, este cazul să găsească bani și pentru profesori. Astfel, economistul a venit și cu câteva soluții.

"Cei care nu investesc în profesori, vor investi în închisori'', spune economistul Sergiu Ungureanu.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0