Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov confirmă că Putin a comunicat cu Dodon

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a confirmat că Igor Dodon a comunicat cu Vladimir Putin la Bișkek.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. În cadrul summitului Uniunii Economice Eurasiatice de la Bișkek, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu Igor Dodon.

Acest lucru a fost confirmat de către Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce i-a scris Vladimir Putin președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon

Potrivit lui Peskov, Putin continuă să se afle la Bișkek. La momentul de față are o întrevedere neoficială, „fără o agendă prestabilită" cu șefii statelor membre ale OTSC (Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă).

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a comunicat că printre temele discutate este combaterea terorismului, precum și chestiuni ce țin de activitatea secretariatului OTSC.

„În continuare vor urma mai multe întrevederi bilaterale susținute de președintele Putin în perioada summitului. Președintele Federației Ruse a avut deja o întâlnire cu Dodon, președintele Moldovei. Desigur, și cu alți omologi", a adăugat Peskov.

Igor Dodon a scris pe rețelele de socializare:

„A fost adoptată o decizie de principiu: Moldova va obține statutul de țară observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. Toți cei cinci președinți au pledat pentru acest statut: Vladimir Putin (Rusia), Aleksandr Lukașenko (Belarus), Nursultan Nazarbaev (Kazahstan), Serj Sargsean (Armenia) și Almazbek Atambaev (Kârgâzstan)", a menționat președintele Republicii Moldova.

Potrivit lui Dodon, aceasta este o zi istorică pentru Moldova.

„Acest lucru a fost așteptat de majoritatea cetățenilor țării noastre, acest lucru a fost promis și s-au străduit să-l obțină mulți lideri politici și multe partide pe parcursul mai multor ani. Moldova este prima țară care se bucură de o astfel de onoare", a declarat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0