O șansă pentru Moldoveni: Londra recunoaște că nu s-ar descurca fără imigranți

© Sputnik / Константин Чалабов / Trecere la banca de fotografiiСтроительство стадиона "Космос Арена" в Самаре к ЧМ-2018
Строительство стадиона Космос Арена в Самаре к ЧМ-2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Oficiul Național de Statistică al Marii Britanii a furnizat cifre care dau de gândit Guvernului din Londra, acesta intenționează să schimbe condițiile imigrației

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Un raport recent al ONS (Office for National Statistics) demonstrează, pe baza unor statistici de ultimă oră, că imigranții din țări ale Uniunii Europene sunt supracalificați pentru locurile de muncă pe care le ocupă și lucrează mai multe ore decât media rezidenților indigeni și alogeni.

Cifrele ONS arată că imigranții din Uniunea Europeană reprezintă circa 7% din întreaga forță de muncă britanică, printre domeniile cele mai reprezentative fiind sectorul industrial, 11% dintre angajații, și retail și turism, circa 10%. În total, în Marea Britanie lucrează aproximativ 2,2 milioane de cetățeni din UE.

Din datele respective rezultă că 40 la sută dintre lucrătorii imigranții sunt supracalificați pentru serviciile pe care le prestează.

Aceasta se referă și la români, menționându-se că 61% din numărul muncitorilor români și bulgari din Marea Britanie lucrează peste 40 de ore pe săptămână, față de numai 23% dintre britanici care acceptă acest program.

Câștigul mediu național în Regat este de 11,30 lire sterline pe oră, iar lucrătorii din Europa de Est au doar 8,33 lire sterline pe oră, față de cei din centrul și vestul Europei care câștigă mai mult decât media — 12,59 lire sterline pe oră. Migranții din țările foste socialiste au cea mai mare rată de angajare, circa 83%.

"Analiza arată impactul semnificativ al migrației internaționale asupra forței de muncă britanice", a declarat Anna Bodey de la ONS, pentru BBC. "După toate probabilitățile, migranții din Europa de Est, Bulgaria și România lucrează mai multe ore și câștigă mai puțin decât alți angajați, ceea ce reflectă parțial numărul ridicat al muncitorilor necalificați".

Studiul vine în contextul în care Guvernul de la Londra intenționează să schimbe modul în care este gestionată migrația din UE după Brexit. Deocamdată nu a fost dat publicității planul guvernului May pentru gestionarea acestui important domeniu, dar se propune, ca principiu, selectarea celor mai buni dintre profesioniștii care intenționează să lucreze în Marea Britanie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0