Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce moldovenii speră să scape nepedepsiți după ce beau, urcă la volan și ucid?

CC0 / Pixabay / stevepb / Алкоголь
Алкоголь - Sputnik Moldova
Abonare
Acesta este un déjà-vu pentru Republica Moldova: Un tânăr a băut, a urcat la volan, a ucis o persoană, a traumatizat-o grav pe alta și a fugit.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Un tânăr de 28 de ani din satul Cuconești, raionul Edineț, a urcat beat la volan unul "jiguli" și a lovit doi pietoni, care s-au dovedit a fi soră și frate. Ultimul, în vârstă de 23 de ani, a murit pe loc, iar sora lui de 17 a fost traumatizată, fiind internată în stare gravă în spital.
Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, șoferul turmentat care a comis acest tragic accident în seara zilei de 12 aprilie, nu a acordat ajutor tinerei grav rănite, ci a fugit de la locul faptei, încercând să se eschiveze de la pedeapsă.

Imediat, poliția s-a mobilizat. Toate echipajele din cadrul Regimentului de Patrulare Nord al Inspectoratului Național de Patrulare au fost înștiințate despre comiterea acestui omor. Angajații INP au reacționat prompt și întreprins acțiunile necesare. La scurt timp, automobilul cu care a fost comis accidentul a fost identificat de către un echipaj de patrulare. El era parcat în ograda conducătorului bănuit de comiterea accidentului.

Inspectorii de patrulare au stabilit că mașina de model „VAZ" era condusă de către un bărbat de 28 de ani, locuitor al aceluiași sat, care se afla în stare avansată de ebrietate. În urma testării alcoolscopice, acesta a arătat 0,65 mg/l în aerul expirat.

Oamenii legii au anunțat că șoferul este documentat penal pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate avansată, provocarea unui accident rutier cu decesul unei persoane și părăsirea locului faptei.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0