Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

După Kazahstan, și Rusia este gata să-i lipsească pe teroriști de cetățenie

© REUTERS / Alexei DruzhininПрезидент России Владимир Путин
Президент России Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre inițiativa de a le lipsi de cetățenie pe persoanele care au legătură cu Statul Islamic, organizație interzisă în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a comentat decizia președintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, care provede privarea de cetățenia acestui stat a teroriștilor. Putin a menționat că, potrivit Constituției, cetățenia nu poate fi ridicată, însă, conform legii, poate fi anulată decizia care a servit drept temei pentru obținerea cetățeniei ruse.

SIS a contracarat o acţiune de păstrare şi eventuală comercializare ilegală a armamentului - Sputnik Moldova
Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

„Conform Constituției Rusiei, cetățenia nu poate fi ridicată. Noi însă putem anula deciziile respective care au servit drept temei pentru obținerea cetățeniei ruse. Ne vom consulta cu juriștii noștri și cred că astfel de decizii vor fi adoptate în cel mai scurt timp", a declarat Putin pentru mass-media ruse.

Anterior Nursultan Nazarbaev a spus că în Kazahstan vor fi private de cetățenie persoanele ce fac parte din organizația teroristă „Stat Islamic", care este interzisă și în Federația Rusă. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0