Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Detaliile planului SUA de intimidare a Coreei de Nord au ajuns în presă

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaCeremonie oficială în Coreea de Nord
Ceremonie oficială în Coreea de Nord - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Washington au elaborat o strategie ce constă din mai multe nivele și care este îndreptată spre contracararea programului nuclear nord-coreean, a anunțat Reuters

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Sursa a scris că lista de acțiuni incluse în planul SUA prevrde inclusiv aplicarea forței. Însă metodele pe care le preferă președintele Trump sunt cele diplomatice și economice.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, la o paradă militară - Sputnik Moldova
Coreea de Nord amenință SUA cu un atac nuclear

Printre principalele măsuri pe care mizează Washingtonul este introducerea unor noi sancțiuni, direct sau prin intermediul ONU. Restricțiile vor fi aplicate în baza unei logici de consecutivitate, direct proporționale acțiunilor Phenianului.

Între altele au fost menționate embargoul la livrarea petrolului către Coreea de Nord, interdicția exportului din această țară a cărbunelui și produselor de mare. De asemenea, avioanelor din această țară le-ar putea fi interzis accesul în spațiul aerian al altor țări, iar navelor maritime le-ar putea fi interzis să se afle în porturile străine.

De asemenea Washingtonul admite sancțiuni contra băncilor chineze care cooperează cu companiile nord-coreene.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0