Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Suport financiar nerambursabil de până la 350 de mii de dolari pentru fermieri

© Sputnik / Miroslav RotariНиколай Чубук
Николай Чубук - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenția pentru Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Agriculturii au lansat un nou apel pentru agricultori
Suport financiar nerambursabil de până la 350 de mii de dolari pentru fermieri

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Agenția pentru Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială, au lansat astăzi un apel privind participare la programul de granturi investiționale "Facilitarea Accesului la Piețele de Desfacere" în cadrul Proiectului Agricultura Competitivă.

Cei care vor putea beneficia de suport financiar nerambursabil de până la 350 mii dolari SUA, dar nu mai mult de 50 la sută din costurile eligibile, sunt grupurile de producători constituite din cel puţin cinci membri cu activitate individuală de cel puţin trei ani în sectorul horticol. Banii sunt destinați pentru procurarea echipamentului tehnologic şi utilajului post-rocoltă: linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, echipament frigorific, ș.a.

Directorul Agenției pentru Interveție și Plăți în Agricltură, Nicolae Ciubuc, susține că dosarele urmează a fi depuse la oficiile teritoriale ale AIPA.

"Vom avea aceeași abordare față de producătorii agricoli bazată pe echitate, corectitudine și transparență. Până în prezent, în cadrul programului de granturi investiţionale au fost finanţate 30 grupuri de producători, care au unit 167 de producători agricoli, inclusiv 49 de femei", a specificat Nicolae Ciubuc, directorul AIPA.

Menționăm că în septembrie 2016 Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Finanţare între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, în valoare de 10 milioane dolari, pentru a continua stimularea investiţiilor în infrastructura post-recoltă din sectorul horticol.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0