Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În premieră, democrații au un cod de etică și integritate. La ce-i obligă?

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, în Capitală, s-a desfășurat ședința Consiliului Politic Național al Partidului Democrat.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Președintele PD, Vladimir Plahotniuc, a anunțat că, în cadrul ședinței la care s-au întrunit membrii Consiliului Politic Naţional al formațiunii, a fost aprobat Cod de Etică şi Integritate al partidului.

"Astăzi s-a finalizat alegerea vice-preşedinţilor partidului, a secretarului general al partidului şi a componenţei Consiliului Executiv al partidului, dar şi componenţa Biroului Permanent al PDM precum şi structura noii organigrame interne a Partidului Democrat. Începând de astăzi, PDM are propriul Cod de etică şi integritate. Este o premieră pentru toate partidele politice din Moldova. Consiliul Politic Naţional al PDM a adoptat şi o rezoluţie în care PDM îşi reafirmă dorinţa de reformă a clasei politice din Moldova prin introducerea votului uninominal şi eliminarea imunităţii parlamentare. PDM este parte a reformei clasei politice, ne asumăm aceste reguli, reguli care sperăm să fie preluate şi de alte partide din ţara noastră", a precizat Vladimir Plahotniuc, fiind citat de publika.md.

Vlad Plahotniuc a mai spus că actualul sistem electoral este unul depăşit şi nu mai corespunde aşteptărilor cetăţenilor.

"Numeroasele sondaje de opinii, dar şi reacţiile de sprijin pe care le primim în mod direct de la cetăţeni fie prin semnături sau alte mijloace ne arată că electoratul doreşte deputaţi aleşi nominal", a spus președintele PD.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0